Grenadinerna


Med en värmande sol och finkornig vit sand mellan tårna, med en klarblå himmel över gröna ögrupper där den ljumma kvällsbrisen för med sig den trummande musik som lockar er in mot land för att avnjuta en exotisk cocktail som följs upp med en middag. Ni kommer känna hur det vattnas i munnen bara av att kanna dofterna av det lokala köket. Alla sinnen kommer att påminna er om att ni nu befinner er i Västindien..

St. Vincent
Som huvudstad på Grenadindera, erbjuder St. Vincent och dess omgivande öar en magnifik kryssning med friska vindar men lugnt vatten. På den södra spetsen av St. Vincent hittar vi kajen som ligger i en vacker och skyddad hamn, perfekt belägen för att ge sig iväg söderut med båten eller för att på land ägna en dag åt att upptäcka ön.

Bequia
Åtta sjömil från St. Vincent hittar vi Bequia, en stående favorit bland seglare. Vi ger oss av mot Admiralty Bay där ni kan spendera ett par timmar på land för att besöka diverse butiker, barer och fina restauranger som ligger vackert längs strandpromenaden. Befria erbjuder ett flertal välkända platser för att ägna sig åt sportdykning men även en fristad för havssköldpaddor.

Mustique
Detta är en av de mest exklusiva öarna i världen, välbesökt av flera kungligheter och kändisar. Den är omgiven av korallrev, stränder, och vackra bukter. Träffpunkten på ön, där semesterfirare och öns invånare minglar, är Basil's Bar i Britannia Bay, öns viktigaste hamn.

Tobago Cays – Mayreau
En nationell havspark som ni bara inte får missa. Tobago Cays hittas på toppen av listan över mest populära seglardestinationer. Genom att ägna er åt snorkling och dykning i Horseshoe Reef som skyddar denna ögrupp, kommer ni att befinna er i ett kalejdoskop av färger under havsytan. På ön finns massor av bryggor och små sandstränder omgivna av gröna palmer som väntar på att bli utforskade.

Union Island – Palm Island
Clifton, den livliga hamnen på Union Island, har en kosmopolitisk atmosfär, fungerar också som det huvudsakliga seglingscentret i de södra Grenadinerna. Här kan ni hitta massor av stormarknader och butiker. Passa även på att besöka hajsamlingen som ni hittar i poolen vid Anchorage Hotel.

Detta är den idealiska platsen för en svalkande drink eller en god måltid. Palm Island: Vit finkornig sand och en drömlik atmosfär – en ö som ni bara måste uppleva!

Våra baser

Young Island – St. Vincent
Vår bas på Young Island ligger på den södra spetsen av St. Vincent. En härlig, skyddad ankarplats bara tio minuter från flygplatsen. Perfekt belägen för att ge sig iväg söderut med båten eller för att på land ägna en dag åt att upptäcka ön.

Le Marin – Martinica
Våran bas på  Le Marin ligger bara  20 kilometer från den internationella flygplatsen Fort de France.  Marinan, som ligger i slutet av en vacker lagun, är hjärtat av båtuthyrningen i Martinique. Le Marin erbjuder alla de faciliteter som ni kan önska er: välsorterade butiker, stormarknader och massor med restauranger. Här kan ni även hitta färskvatten, el och bränsle, passa också på att fylla på kabyssen.

Clifton – Union Island
Union Island, även kallad ”Västindiens Tahiti”, är Grenadinernas sydligaste ö. Dess läge, bara ett par sjömil från Tobago Cays, Mayreau och Petit St. Vincent, gör den till en idealisk utgångspunkt för er seglingssemester. Ön har en liten flygplats som är lätt att nå från Barbados, Carriacou, Grenada och Martinique. Här hittar ni stormarknader, souvenirbutiker, ett par restauranger och en docka med färskvatten, el och bränsle.

 
Copyright 2002 - 2011 JT YACHTING S.a.g.l. All rights reserved.