Jungfruöarna

Brittiska Jungfruöarna
Västindien, Lilla Antillerna och Karibien är de mest berömda smeknamnen för denna skärgård som sträcker sig som en båge upp mot den sydamerikanska kusten. De vulkaniska öarna Windward och Leeward som är indelade i två skärgårdar ligger i den östligaste delen av Karibien, 60 sjömil från Puerto Rico. De består av 60 öar som bildar formationen av en krona runt Sir Francis Drake kanalen, var och en med sin egna karaktär varav endast 16 av dem bebodda. De största öarna är Tortola, Virgin Gorda, Anegada och Jost van Dyke.
Det milda tropiska klimatet från det kristallklara havet ger en behagligt varm men inte för het sommar som gynnar existensen av regnskogar som berikar landskapet med ett otal av färger. Ett perfekt paradis där vikar av vit korallsand eller svart lavasand skapar ett sagolikt landskap som får er att hämta efter andan, totalt fascinerade av skönheten.
De små Antillerna är en dröm för varje seglare. Att segla sig igenom det underbart vackra ölandskapet är en ojämförbar njutning och hit kommer man framförallt för seglingens skull. Ni knuffas iväg med passadvindarna över det kristallklara havet som är absolut stilla tack vare ett skyddande rev. Ni är garanterade att att få en njutbar segling över lugna vatten i sällskap med ett konstant vackert väder.

Tack vare ett naturligt landskap har de Brittiska Jungfruöarna alltid haft en charm från gamla tider. Med små bukter och dolda vikar som en gång i tiden var ett paradis för pirater, är de Brittiska Jungfruöarna idag den vackraste platsen för ett stop under en karibisk kryssning. Den skiftande vegetationen som finns här beror på den varierande nederbörden, det finns platser med blommande palmer samtidigt som det finns helt torra områden fulla av kaktusar.

Tortola, vår avresehamn

Tortola är den största av de Brittiska Jungfruöarna, präglad av lummiga berg i norr och magnifika vita sandstränder i söder. Här kan ni besöka den botaniska trädgården i Road Town samt det lokala romdestilleriet i Cane Garden. Med en fullt utrustad flotta är turismen på ön utvecklad ur en nautisk synvinkel. Med sina 54 km2 är det den största ön i skärgården som även bebos av ett flertal turturduvor.
Huvudstaden i de Brittiska Jungfruöarna är Road Town, en trevlig liten stad som är uppbyggd och belägen runt hamnen med många bra restauranger och butiker.

De verkliga skatterna i Tortola är dess bukter, skyddade av öns kullar, som sträcker sig från Apple Bay, en bukt som är mycket populär hos surfare, till Long Bay Beach.

Bukter

Cane Garden Bay
En av öns vackraste båtplatser med sin långa och vita bukt, kristallklart vatten, höga palmer och ett korallrev som omringar hela bukten. När man kommer upp från väst, innan vi kommer fram till denna bukt, passerar vi kuster som Smugglares Cove, Belmont, Long Bay och Karott Bay.

Bredders Bay
Belägen i Tortola västra område, är Bredders Bay utan tvekan en av de vackraste bukterna. Sporers Holme är öns västligaste punkt där en liten båtplats hittas i bukten som från söder är skyddad av Trenchcoats Cay, en liten ö som genom en bro är ansluten till Tortola.

Brandywine Bay
En förtjusande bukt öster om Road Bay som, när passadvindar råder erbjuder en nattlig förtöjningsplats. Diskreta vågor kan förekomma när vinden kommer från söder.

Maya Cove
Belägen ca en halv sjömil väster om Buck Island på den sydöstra sidan av Tortola, hittar ni Maya Cove, skyddad av ett långt korallrev. Här kan man hyra båtar från de mest välkända varumärkena.

Fat Hog's Bay och East End Bay
Dessa två bukter är belägna norr om Buck Island mellan Beef Island kanalen och Maya Cove. Dessa underbara bukter är väl skyddade och därför rekommenderade för nattlig förtöjning.

Beef Island och Trellis Bay
Beef Island är en liten ö ansluten till Tortola med en bro och har en liten flygplats i nordost.
Trellis Bay är en vid bukt, nästan rund, där ni hittar den lilla ön Bellamy Cay: en naturens juvel i det smaragdgröna havet. Förtöjningsplatsen här är en mycket trivsam och väl skyddad plats.

 
Copyright 2002 - 2011 JT YACHTING S.a.g.l. All rights reserved.